Open repetitie

Foto's optreden opening Paviljoen en Plein Vlijmen:

 

 

Open repetitie Très Jolie.

Donderdag 19 april 2018 20.30 tot 22.30 uur

De Ster Nieuwkuijk

 

Recensie Concert 7 april 2018 "United"

Het jaarlijkse concert van zanggroep Tres Jolie afgelopen zaterdag in de Ster in Nieuwkuijk was een kleurrijk feest van verbondenheid. Mét nieuwe choreografie en wervelende energie.

Jette Pellemans

Het thema van het Tres Jolie-concert dit jaar is ‘United’ en dat is niet te missen. Is het niet door dat het in kleurige letters boven het podium in de grote zaal van De Ster hangt, dan is het wel door de muziekkeuze. Zo zingt het koor de nummers ‘Schouder aan schouder’ van Guus Meeuwis en Marco Borsato en ‘Zwart Wit’ van de Frank Boeijen Groep. Koorlid Ans van Heijningen praat kundig de nummers aan elkaar, met telkens een korte introductie waarom dit nummer past bij het verbondenheidsthema.

Het koor is een kleurige verschijning deze zaterdagavond. Alle leden hebben zich in één kleur gehuld. Met ook weer de achterliggende gedachte: groen, roze, geel of blauw, we zijn allemaal verbonden met elkaar. En in dit geval ziet het er ook nog eens vrolijk uit!

Dirigent Mirjam Fitters heeft een bijzondere dubbele rol dit concert. Naast dat ze op haar altijd sprankelende manier het koor dirigeert, zong ze deze uitvoering ook zélf een nummer. Het nummer ‘Speeltuin’, als duet uitgevoerd samen met haar koor collega Jeroen van den Bosch. “Eigenlijk zou iemand anders het doen, maar ze kreeg stemproblemen. Toen ben ik maar ingesprongen!” vertelt Mirjam na afloop. Haar zangkunsten blijven niet achter bij haar dirigeerkwaliteiten. Met een mooie ingetogen versie krijgen zij en Jeroen de zaal stil.

Nog een nieuwigheidje dit jaar waren de pasjes en bewegingen van het koor. Choreograaf Aukje Nieuwehuijze werd afgelopen maanden ingevlogen om het koor wat dynamischer over te laten komen. “Het was een hele klus, maar ik ben supertrots op ze! Ze hebben het geweldig gedaan.” Tevens zijn de geprojecteerde teksten op de beamer afgeschaft en moesten de leden alle teksten van de 18 liedjes uit het hoofd leren. Het resultaat is dat de nummers er vol overgave uitkomen. Niet voorgelezen uit een map of van een projectiescherm, maar uit het hart.

Voorzitter van het koor Jan van de Griendt is na afloop dan ook een tevreden mens. “Iedereen heeft het echt geweldig goed gedaan. Ik ben zeker trots. ”Volgend jaar bestaat het koor 30 jaar. Voorzichtig kijkt hij alvast vooruit naar het jubileumconcert. “We zitten er aan te denken een Best Of-concert te gaan doen in diverse kernen van de gemeente Heusden. Maar dat zit nog in de ideeën-fase. Eerst hier maar eens van genieten.”

Mocht u hebben genoten van het concert of u bent naar aanleiding van dit verslag nieuwsgierig zijn geworden naar Très jolie op donderdag 19 april is er vanaf 20.30 uur in De Ster te Nieuwkuijk een open repetitie.

Jaarlijks concert Tres Jolie

Très Jolie op HTR

Op zaterdag 31-3-2018 om 11.30 uur interview op HTR over concert 7 april!

Concert Très Jolie United op zaterdag 7 april

Geweld, intolerantie, onrust; we leven in een instabiele wereld. We schrikken steeds weer van alle ellende waarmee we dagelijks geconfronteerd worden. Juist daarom heeft Zanggroep Très Jolie uit Nieuwkuijk het thema United gekozen voor hun concert op zaterdag 7 april, want wat is er mooier dan met zingen iedereen samen te brengen. Muziek verbindt, muziek is een taal die iedereen spreekt, zingen brengt positiviteit.
De liederen die de zanggroep ten gehore zal brengen, gaan over het leven, over de liefde, mogen zijn wie je bent en over verbondenheid. Viva la Vida van Coldplay, Ik mis je zo graag van Claudia de Breij, Zwart Wit van Frank Boeijen, One call away van Charlie Puth zijn slechts vier voorbeelden van de prachtige songs die die avond in De Ster in Nieuwkuijk te beluisteren zijn. Het belooft een inspiratievolle avond te worden.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u komen luisteren naar dit prachtige concert, de toegangskaarten voor Très Jolie United inclusief één consumptie kosten € 7,50.

Deze kaarten zijn vanaf woensdag 14 maart in de voorverkoop te verkrijgen bij:

Verbruggen Slaapkamers - Akker 24 – Vlijmen
Expert - Torenstraat 5 – Drunen
Top 1 Toys Van der Ven - Burg. Van Houtplein 35 - Vlijmen

Elke dinsdag- en donderdagavond tussen 20.00 uur en 20.30 uur in De Ster, ingang aan de zijkant.

De zaal is open vanaf 19.00 uur en om 20.00 uur begint de avond met het prachtige en krachtige lied The best day of my life! Komt allen!